Translate & Read !

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Οι άντρες το προτιμούν… καρό!



Αν έχεις βαρεθεί και θες μια αλλαγή σου έχουμε ευχάριστα! Το old-fashioned καρό επιστρέφει στην πιο μοντέρνα εκδοχή του, σε blazer και κοστούμια, και υπόσχεται στον σύγχρονο άνδρα: ένα έξυπνο, διαφορετικό, σοφιστικέ αποτέλεσμα!

Αν πάλι είσαι από αυτούς που το φοβούνται καιρός να το ξανασκεφτείς γιατί αυτό το μοτίβο ταιριάζει σε όλα τα στυλ και κολακεύει κάθε σωματότυπο ενώ παράλληλα προσδίδει φινέτσα, κύρος και… sex appeal!
Γιατί μας αρέσει το καρό:
  • Ταιριάζει σε όλα τα στυλ και σωματότυπους.
  • Μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, σε κάθε περίσταση.
  • Προσδίδει «χαρακτήρα» σε κάθε outfit.
  • Έχει την αίγλη των 90’s.
  • Δίνει μια ευχάριστη νότα σε ένα κατά τα άλλα συντηρητικό dress code.
Πώς να επιλέξω;
Καρό υπάρχουν πολλά… μικρά, μεγάλα, πυκνά, σε έντονους ή πιο απαλούς τόνους για όλα τα γούστα. Φέτος τα tweed ή μάλλινα καρό blazer και κοστούμια κλέβουν την παράσταση ενώ παράλληλα σε κρατούν ζεστό τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα!
Οι 3 κατηγορίες καρό που πρέπει να ξέρει ένας σωστός gentleman:
Το Windowpane
Είναι εκείνο το καρό με τις καθαρές οριζόντιες και κάθετες γραμμές που θυμίζει σκελετό παραθύρου. Τα μεγάλα τετράγωνα που σχηματίζονται είναι η ιδανική επιλογή για ένα smart, συντηρητικό look αλλά και για ένα ανατρεπτικό outfit.  
Tip: Συνδύασέ το με ένα καρό πουκάμισο για ένα αυστηρό αλλά μοντέρνο αποτέλεσμα ή αν δεν φοβάσαι να ρισκάρεις πρόσθεσε στην εξίσωση ένα εμπριμέ μαντήλι και απογείωσε το look 3/3!
Το Glen Plaid
Πρόκειται για ένα κάπως πιο υποτονικό καρό πλάγιας, σταυρωτής πλέξης που σχηματίζει σπαστά τετράγωνα. Αποτελεί μια πιο safe, κλασική επιλογή αλλά αν το συνδυάσεις σωστά μπορεί και να σε εκπλήξει!
Tip: Κράτησε ήρεμους τους τόνους συνδυάζοντάς το με ένα απλό πουκάμισο και μια γραβάτα με μοτίβο (π.χ. πουά) ή κάνε τη διαφορά με ένα ριγέ ή «ελαφρύ» καρό πουκάμισο.
Το Prince of Wales
To Prince of Wales καρό αποτελείται από σκούρες και ανοιχτόχρωμες ρίγες που δημιουργούν μικρά και μεγάλα τετράγωνα. Αυτός ο συνδυασμός windowpane με glen plaid πήρε το όνομά του από τον Εδουάρδο VIII, ενώ αγαπήθηκε πολύ από τους Εγγλέζους αριστοκράτες – ξέρεις, σαν αυτούς του Downton Abbey.
Tip: Συνδυάστε το με ένα απλό λευκό πουκάμισο και γραβάτα με μοτίβο για ένα καθαρά αριστοκρατικό look.
Τώρα που έμαθες τα καρό μοτίβα φρόντισε να επιλέξεις σωστά και το νούμερο. Τα καρό blazers και κοστούμια πρέπει να είναι ραμμένα στα μέτρα σου, αλλιώς θα είναι σαν να τα δανείστηκες από τον παππού σου – εκτός αν φοράτε το ίδιο νούμερο, οπότε οκ!
Πώς και που να το φορέσω;
Δημιούργησε ένα smart casual look για το γραφείο ή τη βόλτα συνδυάζοντας το καρό blazer σου με jean και πουκάμισο ή προσθέτοντάς το πάνω από πουλόβερ με χοντρό λαιμό για το απόλυτο layering.
Αν το παραπάνω outfit σου φαίνεται κάπως απλό για το γραφείο ανάδειξε το μοδάτο blazer σου φορώντας το με ένα καλό παντελόνι, πουκάμισο και γραβάτα σε ουδέτερα χρώματα. Η μονοχρωμία θα βοηθήσει το καρό σακάκι σου να λάβει την προσοχή που του αξίζει.
Επίσης το κοστούμι είναι μια διαχρονική, ευπροσάρμοστη επιλογή που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε κάθε περίσταση. Για ένα πιο φρέσκο και νεανικό αποτέλεσμα επέλεξε ένα καρό κοστούμι και τράβηξε τα βλέμματα, τονίζοντας την πιο κομψή και elegant πλευρά σου.
Το καρό ήρθε για να μείνει, προσφέροντάς σου ένα πολύτιμο δώρο: άνεση και στυλ σε κάθε βήμα! Δώσ’ του μια ευκαιρία, φέτος το χειμώνα, να στο αποδείξει … 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου