Translate & Read !

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

10 φωτογραφίες που παντρεύουν τη μόδα με τα Χριστούγεννα

Merry-Christmas-Fashion-Gone-Rogue

Τα Χριστούγεννα έχουν σήμα κατατεθέν το κόκκινο χρώμα και το κόκκινο χρώμα, με την σειρά του εμπνέει το πάθος, από αυτό λοιπόν θα δείτε πολύ στα fashion editorials μεγάλων και μικρών εταιριών.
1.
Vogue-Hellas
2.
122-mode-christmas-co-1210-
3.
dtspaindecember2010byellenvonunwerth
4.
fashion-santa-merry-christmas-chicquero-9

5.
Fashion-shoot-Xmas-Day-001
6
.large
7.
pussylequeerAna-Beatriz-Barros-by-Ellen-von-Unwerth-460x613
8.
wardxl
9.
aCZ7o
 10.
Blanco-Dunan-Christmas

4+1 πιο καλοντυμένοι άντρες τηλεοπτικών σειρών

stylish-men-20-matt-bomer

Στον τομέα της μόδας όσον αφορά τα fashion icons, τις εμπνεύσεις μας και τις επιρροές μας, οι γυναίκες σκεφτόμαστε πάντα γυναικεία είδωλα. Πράγμα απολύτως φυσικό, αφού είμαστε του ιδίου φύλλου, αλλά πότε σαν γυναίκες δίνουμε σημασία και στο στυλ των αντρικών χαρακτήρων; Εκείνων που βλέπουμε σε σειρές και ταινίες και ευχόμαστε το αγόρι/άντρας/αρραβωνιαστικός μας να ντυνόταν έτσι; Εκείνων που όταν τους γίνεται ολόσωμο πλάνο φωνάζουμε τον δικό μας και του λέμε “να, δεν μπορείς να ντυθείς μια φορά έτσι;”. Η αλήθεια είναι πως λίγη αναφορά γίνεται στους πιο στιλάτους τηλεοπτικούς άντρες από εμάς τις γυναίκες. Για το αντίθετο φύλλο όμως, πολλές φορές οι χαρακτήρες αυτοί λειτουργούν όπως ακριβώς για εμάς η Carrie Bradsaw: ως έμπνευση. Ακόμα και αν σπάνια το παραδέχονται, πολλοί από τους άντρες που παρακολουθούν τηλεοπτικές σειρές έχουν το δικό τους στιλιστικό είδωλο. Προσωπικά, εγώ παρατηρώ όλα τα κοστούμια, αντρικά και γυναικεία εξίσου.
Γι αυτό λοιπόν αποφάσισα να κάνω μια αναφορά σε εκείνους τους τηλεοπτικούς χαρακτήρες που, αν και φανταστικοί, έχουν τόσο εξαιρετικό στιλ, στιλ που δεν το βλέπεις στην πραγματική ζωή, στιλ που αξίζει αναφοράς, στιλ που αποτελεί έμπνευση για το αντρικό φύλλο. Έψαξα πολύ για να αποφασίσω ποιοι θα αποτελέσουν την τελική πεντάδα, αν και στο μυαλό μου τους ήξερα ήδη. Επιλέχθηκαν όχι γιατί δεν υπάρχουν άλλοι καλοντυμένοι αρσενικοί τηλεοπτικοί χαρακτήρες, αλλά γιατί αυτοί οι 5 έχουν ο καθένας κάτι χαρακτηριστικό, που κάνει το στιλ τους να ξεχωρίζει από όλους τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς ήρωες.
1. Barney Stinson (Neil Patrick Harris), How I Met your Mother
Χαρακτηριστικό: κοστούμια. Εντάξει, έβλεπες δεν έβλεπες HIMYM, ο Barney είναι γνωστός για την αδυναμία του στα κοστούμια. Κάτι που πρέπει να γίνει μάθημα σε όλους τους άντρες: το κοστούμι είναι το πιο δυνατό χαρτί σας! Ο Barney ήξερε πως ένας κοστουμαρισμένος άντρας, είναι πάντα καλοντυμένος, περιποιημένος, και πάντα μα πάντα γοητευτικός. Ακόμα και αν ένας άντρας δεν κατέχει την κατεξοχήν αρρενωπή γοητεία, πίστεψέ με, το κοστούμι θα του την δώσει. Ο Barney είχε όποια γυναίκα ήθελε, χάρη στα κοστούμια του (και στις ατάκες του). Ο άνθρωπος φορούσε πιτζάμες-κοστούμι ακόμα και στον ύπνο του! Κερδίζει δικαίως μια θέση στην πεντάδα, γιατί τα κοστούμια του, μπλε, μαύρα, γκρι, 3-piece, διαμαντένια ή γυαλιστερά, ήταν όλα μοναδικά. Εξάλλου, η φράση που τον χαρακτήριζε ήταν “nothing suits me like a suit“.
2. Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch), Sherlock
Χαρακτηριστικό: παλτό. Δεν ξέρω αν φταίνε οι ρόλοι ή η τόσο εξωπραγματική ομορφιά του, αλλά πιθανόν αυτόν τον άνθρωπο θα τον λάτρευα ό,τι και αν φορούσε. Για καλή μας τύχη όμως, ο Benedict Cumberbatch αποτέλεσε τον πιο στιλάτο Sherlock όλων των εποχών. Ο χαρακτήρας του Sherlock δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι κάτι λιγότερο από στιλάτος – δεδομένου του παραδοσιακού εγγλέζικου στιλ, των καμπαρντίνων, των καπέλων κλπ – αλλά ο αγαπητός Benedict έχει πάει το στιλ του Sherlock σε άλλο επίπεδο. Κοστούμια που ταιριάζουν απόλυτα στο σώμα του, ωστόσο χωρίς γραβάτα, σε πιο χαλαρό ύφος, και το δεύτερο πιο σημαντικό όπλο του άντρα: το παλτό. Μα πόσο σας πάει ένα ωραίο, μακρύ παλτό. Ο Sherlock το ξέρει, και μην θέλοντας τίποτα λιγότερο από το τέλειο, έχει κάνει τα παλτό το σήμα κατατεθέν του. Πάνω από τα υπέροχα κοστούμια του, το μακρύ, μάλλινο παλτό του, με τον σηκωμένο γιακά – που υποψιάζομαι ότι μόνο αυτός μπορεί να κάνει τον σηκωμένο γιακά στιλάτο – του δίνουν το απόλυτο στιλ. Ο Sherlock, εκτός από τα παλτό, έχει και ένα δεύτερο χαρακτηριστικό που απογειώνει το ντύσιμό του: τα αξεσουάρ. Κασκόλ, δερμάτινα γάντια, ρολόι. Τρία πράγματα που δεν πρέπει να λείπουν ποτέ, και εννοώ ΠΟΤΕ, από την ντουλάπα ενός άντρα. Αυτά τα απλά αξεσουάρ ολοκληρώνουν ένα απόλυτα σικ, απόλυτα κομψό, απόλυτα ερωτεύσιμο αντρικό λουκ. Αν είστε δε και ντετέκτιβ, we don’t stand a chance.
3. Chuck Bass (Ed Westwick), Gossip Girl
Χαρακτηριστικό: χρώμα. Όλη η σειρά είναι η επιτομή του στιλ, αλλά ο γοητευτικός, επικίνδυνος, πλούσιος και απερίσκεπτος Chuck Bass είναι η επιτομή του αντρικού στιλ. Πέρασε από τα πουλοβεράκια και τα πουκαμισάκια του πλουσιόπαιδου της πρώτης σεζόν, στα στιλάτα κοστούμια του μεγαλοεπιχειρηματία στις υπόλοιπες σεζόν με απόλυτα fashionable τρόπο. Ο Chuck Bass φοράει κοστούμια, αλλά πάντα τα κάνει διαφορετικά με τον δικό του τρόπο, προσθέτοντας μια πινελιά χρώματος. Είναι είναι κόκκινες τιράντες, είτε είναι ροζ παπιγιόν με ασορτί μαντήλι στο πέτο, είτε είναι ένα μπλε σακάκι, ή ένα μουσταρδί παντελόνι. Ο χαρακτήρας του Chuck Bass είναι διαφορετικός και εκκεντρικός, και έτσι πρέπει να είναι και το στιλ του. Ξεχωρίζει πάντα, γιατί είναι καλοντυμένος, αλλά με τον δικό του τρόπο. Το χρώμα που προσθέτει κάθε φορά τον κάνει είδωλο προς μίμηση. Οι άντρες φοβούνται το χρώμα, νομίζουν ότι δεν είναι αρκετά αντρικό, ότι είναι λάθος, κλπ κλπ. Λάθος κύριοι. Βάλτε χρώμα, ακόμα και σε ένα κοστούμι. Κάνει το ντύσιμο ενδιαφέρον, διασκεδαστικό και πάνω από όλα, σας ξεχωρίζει από το πλήθος. Δεν είναι τυχαίο που ο Chuck Bass κατέληξε με την πιο καλοντυμένη της σειράς επίσης.
4. Oliver Queen/Green Arrow (Stephen Amell), Arrow
Χαρακτηριστικό: δερμάτινο τζάκετ. Αν και οι περισσότερες που παρακολουθούν την σειρά τον προτιμούν ημίγυμνο να προπονείται στην πάλη κατά του κακού, δεν μπορούμε να αρνηθούμε πως ο Oliver Queen έχει στιλ (και σώμα!). Το κατεξοχήν πλουσιόπαιδο που ακολουθεί διπλή ζωή για να προστατεύει την πόλη του, έχει στιλ. Ο Oliver Queen είναι το παράδειγμα προς μίμηση για ένα άψογο casual look. Φοράει απίστευτα εφαρμοστά τζιν πουκάμισα – must have για κάθε αντρική ντουλάπα – και τόσο στιλάτα δερμάτινα τζάκετ! Το δερμάτινο τζάκετ είναι το τρίτο όπλο του άντρα: Τον μεταμορφώνει σε αυτόν τον σέξι badass που όλες οι γυναίκες έχουν αδυναμία. Το δερμάτινο τζάκετ είναι απαραίτητο για το casual ντύσιμό σου. Είναι στιλάτο, ταιριάζει με τζιν αλλά και υφασμάτινο παντελόνι, με μπλούζα ή πουκάμισα. Ο Oliver Queen το προτιμάει με πουκάμισα ή μπλούζες που αναδεικνύουν τις πλάτες του. Ποιος είπε όμως ότι δεν δείχνει κούκλος και με κοστούμι; Όταν το σηκώνει η περίσταση ο Oliver φοράει τα τέλεια εφαρμοσμένα κοστούμια του και υποστηρίζει άψογα και το formal λουκ. Μάθημα: Μάθε να ντύνεσαι ανάλογα με τις περιστάσεις, και πάνω από όλα, μάθε να φοράς τα πάντα. Από την άλλη, ως Green Arrow θα μπορούσε να βρει πιο εντυπωσιακή, πιο ηρωική στολή, αλλά όπως λέει και ο ίδιος “I’m not a hero“.
5. Neal Caffrey (Matt Bomer), White Collar
Χαρακτηριστικό: καπέλα. Last but not least, ο Neal Caffey έχει αποδείξει πως μπορείς να κυνηγάς εγκληματίες και να είσαι απόλυτα στιλάτος ταυτόχρονα. Ο Neal ξέρει πως το καλό ντύσιμο περιλαμβάνει πάντα ένα καλό κοστούμι, ο ίδιος όμως επιλέγει να το αναβαθμίσει με το all time classic αντρικό αξεσουάρ: το καπέλο. Ο άνθρωπος ξέρει την στιλιστική δύναμη του καπέλου. Κάτι που συνοδεύει άψογα το κοστούμι, κάτι που θυμίζει κάτι από Frank Sinatra, ο Neal καταφέρνει και κάνει το καπέλο και το κοστούμι να σημαίνουν ένα πράγμα: sexy as hell. Από την άλλη, κάπου κάπου προτιμά και τα ζιβάγκο, ξέροντας επίσης πως αποδίδουν εξαιρετικό στιλ σε έναν άντρα, συνδυασμένα με ένα σακάκι (και ένα καπέλο). Αν θέλεις λοιπόν να κάνεις την διαφορά και να τραβήξεις τα βλέμματα, πάντα με τον πιο κομψό και σικ τρόπο, το καπέλο είναι το κατάλληλο εργαλείο. Σου θυμίζω όμως ότι ο Neal δεν υποτιμάει την δύναμη των κοστουμιών. Άλλη μια απόδειξη για να προμηθευτείς ένα, ΑΜΕΣΩΣ.