Translate & Read !

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Η ώρα για την αντρική μόδα στο Παρίσι έφτασε





O οίκος Κάρβεν παρουσίασε την νέα κολεξιόν στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας και η επίδειξη έγινε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών.
Ο σχεδιαστής Ανρί Γκιγιόμ εμπνεύστηκε τη συλλογή από όλα τα «κακά παιδιά» που τους αρέσει να κυκλοφορούν με μαύρα τζιν μπουφάν, πουκάμισα χωρίς γιακάδες και δερμάτινα παπούτσια.
«Ήθελα αυτή η κολεξιόν να κρύβει την ιδέα ενός άντρα που ανήκει σε κάποια ομάδα. Δεν θα έλεγα συμμορία, γιατί μου φαίνεται πολύ επιθετικό. Είναι περισσότερο μια ομάδα φίλων, που όμως μπορούν να συμπεριφερθούν σαν κακά παιδιά, χωρίς να είναι επιθετικά. Εμπνεύστηκα αυτή τη συλλογή από φωτογραφίες που είδα σε αστυνομικά τμήματα», δήλωσε ο Ανρί Γκιγιόμ.
Γούνινα καπέλα και σακάκια που θυμίζουν καπαρντίνες είναι οι κυρίαρχες τάσεις της κολεξιόν. Η χρωματική παλέτα κινείται κυρίως στους τόνους του μαύρου, του σκούρου μπλε και του γκρι.
Ο Αμερικανός τραγουδιστής και ηθοποιός Γουίλ Σμιθ και ο σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν Μάρκο Βεράτι έδωσαν το «παρών» στην επίδειξη μόδας του οίκου Βαλεντίνο.
Η νέα κολεξιόν παντρεύει το παραδοσιακό με το αστικό. Κλασικά υφάσματα και μοτίβα συνδυάζονται με τον μοντέρνο σχεδιασμό.
Την πασαρέλα διακοσμούν ξύλινα στοιχεία και κυριαρχεί το χρώμα.
Η μόδα επιτάσσει κασμιρένια πουκάμισα, φαρδιά παντελόνια, παλτό που θυμίζουν ρόμπες και όλα αυτά συνδυάζονται με αρβύλες ή άσπρα αθλητικά παπούτσια.
Φίλοι για σχεδόν 10 χρόνια, ο Βέλγος σχεδιαστής Ραφ Σίμονς και ο καλλιτέχνης από το Λος Άντζελες Στέρλινγκ Ράμπι συνεργάστηκαν για την αντρική κολεξιόν που παρουσιάστηκε στην Πλας Βαντόμ.
Οι μεγάλες μπότες και τα έντονα χρώματα κυριαρχούν στην κολεξιόν. Έντονες ρίγες, φαρδιά σακάκια και εικόνες της Γης διακοσμούν τα ρούχα. Οι τάσεις της μόδας στο μανικιούρ επιβάλλουν μακρυά νύχια για τους άντρες.
Copyright © 2014 euronews