Translate & Read !

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Ανδρικό ντύσιμο: 6 λάθη που πρέπει να αποφύγεις


Massimo-Dutti-October-2013-Men-Lookbook-16
Εκτός των φυσικών χαρακτηριστικών, σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή μας παίζει και το ντύσιμο. Παρότι δεν υπάρχει το εύρος των γυναικείων ρούχων, το σωστό στυλ στο ντύσιμο του άντρα, μπορεί να κεντρίσει και να προκαλέσει το ενδιαφέρον. Εάν κάνεις λάθη στο ντύσιμό σου, μπορεί να χαλάσουν την γενική σου εικόνα. Το HB σου παρουσιάζει δέκα από τα συχνότερα λάθη που πρέπει να αποφύγεις.

Κάλτσες
Από τα συχνότερα λάθη που μπορεί να κάνει ένας άντρας. Το κλασσικό και απαγορευμένο λάθος είναι η κάλτσα με πέδιλα που φοράνε οι τουρίστες. Εκτός αυτού όμως, οι ψηλές κάλτσες με βερμούδα ή σορτς είναι ένα επίσης ένα κακό παράδειγμα. Προτίμησε κοντές κάλτσες του ίδιου μάλιστα χρώματος με το παπούτσι σου. Επίσης, ότι παντελόνι κι αν φορέσεις φρόντισε οι κάλτσες να έχουν το ίδιο χρώμα με το παπούτσι. Κυρίως μάλιστα όταν πρόκειται για κοστούμι, φρόντισε οι κάλτσες σου να είναι ελάχιστα πιο ανοιχτές από τα παπούτσια και πιο κοντά στο χρώμα των ρούχων. Το μεγαλύτερο λάθος.. η λευκή κάλτσα με μαύρο παπούτσι, θεωρείται ως έγκλημα.

Πουκάμισο
Ίσως από τα πιο χαρακτηριστικά ανδρικά ρούχα. Το πουκάμισο μπορεί να φορεθεί τόσο σε μιαεπίσημη εμφάνιση όσο και σε καθημερινή βάση. Χαρίζει κύρος και στυλ. Παρόλα αυτά υπάρχουν αρκετά λάθη που κάνουμε όταν φοράμε ένα πουκάμισο.
  • ΠΟΤΕ δεν σηκώνουμε το γιακά. Ο Κόμης Δράκουλας και η μόδα του, πρέπει να παραμείνουν στα Καρπάθια Όρη. Το ίδιο οφείλεις να κάνεις και με μπλούζες τύπου Polo.
  • Μη βάλεις γραβάτα με κοντομάνικο πουκάμισο. Γενικότερα δίνει τόνο χαμηλότερης κατηγορίας. Η γραβάτα χαρίζει επαγγελματισμό και αυτοπεποίθηση, κάτι το οποίο καταστρέφεται με το κοντομάνικο πουκάμισο.
  • Όταν σηκώνεις τα μανίκια πρόσεξε! Σε κανέναν δεν αρέσει να μοιάζει με τον Βασίλη Αυλωνίτη. Δίπλωσε τα προσεκτικά, γυρνώντας τα προς τα πάνω. Δώσε επίσης προσοχή στο να φτάνουν στο ίδιο μήκος τα δύο μανίκια.
  • Εάν θέλεις να φορέσεις κάτι μέσα από το πουκάμισο, σου συνιστώ φανέλα του ίδιου χρώματος και οπωσδήποτε με ανοιχτό “v”. Δε χρειάζεται να δείχνεις και στους άλλους πως φοράς δεύτερη μπλούζα.
  • Σιδερωμένα ρούχα
Τα τσαλακωμένα ρούχα δείχνουν μεγάλη προχειρότητα στο ντύσιμό σου. Πολλοί θα πουν πως μπορεί να κοιμάσαι και με αυτά. Μια εύκολη λύση που μπορεί να σε σώσει είναι να κρεμάς τα ρούχα σου με το που τα βγάζεις και να μην τα πετάς σε καρέκλες ή άλλα έπιπλα.
Ζώνη
Διάλεξε τη σωστή ζώνη για το ντύσιμό σου. Εάν πρόκειται για επίσημο, ταίριαξε την με το χρώμα των παπουτσιών σου. Επίσης, φρόντισε το κεφάλι (η αγκράφα) να βρίσκεται ακριβώς πάνω από το τελευταίο κουμπί και το υπόλοιπό της, να μην κρέμεται από τα θυλάκια του παντελονιού. Εάν πάλι πρόκειται για πιο αθλητικό ντύσιμο, διάλεξε μια πιο φαρδιά ζώνη. Σημαντικό είναι να μην κάνεις υπερβολές με τις αγκράφες.
Καπέλα
Το υποχρεωτικό τζόκεϊ του στρατού δεν άρεσε σε κανέναν. Γιατί λοιπόν να βγεις για καφέ ή βόλτα και να φοράς καπέλο τύπου τζόκεϊ; Εάν δεν πρόκειται για καλοκαιρινούς μήνες, το συγκεκριμένο καπέλο δεν δίνει το παραμικρό στην εμφάνισή σου.
Προσεκτικοί με την καθαριότητα
Για πολλούς είναι αυτονόητο. Για άλλους πάλι όχι. Πάντα θα υπάρξει κάποιος να δει το μικρολεκέ που μπορεί να έχει το παντελόνι σου. Τα μικρά αυτά λάθη μπορούν να αποβούν μοιραία για την εμφάνισή σου και να δώσουν λάθος εντύπωση.
homeboy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου