Translate & Read !

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Tο στυλ που δουλεύει για εσένα..


Η καινούργια σου δουλειά απαιτεί να κάνεις αλλαγή στην εμφάνισή σου, για να εμπνέεις εμπιστοσύνη στα επαγγελματικά ραντεβού και αξιοπιστία στους ανωτέρους σου. Τσέκαρε πώς θα τα καταφέρεις.


Αν είσαι από τους τύπους που πάντα τους ενδιέφερε η μόδα, όμως ποτέ δεν κατάφεραν να ταιριάξουν σωστά τα ρούχα τους, σκέψου ότι το κίνητρο για αλλαγή στο στυλ σου θα μπορούσε να ήταν μία νέα θέση εργασίας. Πάρε, για παράδειγμα, τον Αγγελο, που για οκτώ χρόνια δούλευε σε εταιρείες τεχνολογίας και δεν τον απασχόλησε ποτέ το πώς θα ντυθεί - ντυνόταν με φούτερ, τζιν και sneakers ή σκουρόχρωμο τζιν με σακάκι για πιο επίσημη εμφάνιση. Στο γραφείο συνήθιζε να φοράει τζιν και sneakers, όπως άλλωστε οι περισσότεροι συνάδελφοί του. Αργότερα, όμως, που έπιασε δουλειά σε ένα πολύ γνωστό website και πήρε προαγωγή ένιωθε άβολα, γιατί οι νέοι του συνάδελφοι ντύνονταν πολύ καλύτερα και αναγκάστηκε να συμβαδίσει μαζί τους. Πλέον, μπορείς να πεις ότι έχει κάνει στροφή 180 μοιρών - ασχολείται περισσότερο με την εμφάνισή του. Παίρνει το μετρό για να πάει στη δουλειά του και περπατάει δέκα λεπτά μέχρι να φτάσει στον προορισμό του. Στην ντουλάπα του υπήρχαν ήδη τα βασικά κομμάτια (τζιν, blazer, παντελόνια, κ.λπ.), μόνο που δυσκολευόταν να τα συνδυάσει, με αποτέλεσμα να διστάζει να τα φορέσει ή να ντύνεται συνεχώς με τα ίδια. Μάθε πώς μπορείς να κάνεις την εμφάνισή σου πιο επίσημη, χωρίς να χρειαστεί να θυσιάσεις την άνεση. Αλλαξε τον τρόπο ντυσίματός σου και βγες κερδισμένος σε όλους τους τομείς, επαγγελματικούς και μη.
Στυλ για Προαγωγή
Φτιάξε το στυλ σου σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Αν η δουλειά σου απαιτεί καθημερινές συναντήσεις με πελάτες και δεν αισθάνεσαι άνετα με γραβάτα, προτίμησε ένα κοστούμι με πουκάμισο και τα αγαπημένα σου wingtips. Πείσε για τις επαγγελματικές σου προθέσεις, με γνώμονα την άνεση.
Ελαστική Εργασία
Ενα σκούρο κοστούμι σου δίνει επαγγελματικό κύρος. Αν το επιλέξεις να έχει ύφασμα με λίγη ελαστάνη, θα σου εξασφαλίσει άνετες κινήσεις και δεν θα τσαλακώνεται εύκολα. 
 Φόρεσε Πουκάμισο με Χρώμα 
Ενα πουκάμισο με έντονο χρώμα θα απογειώσει το κοστούμι σου, ακόμα και χωρίς γραβάτα, άσε που δίνει έναν αέρα αυτοπεποίθησης και σιγουριάς. Υπάρχουν πουκάμισα που δεν τσαλακώνουν, για να παραμείνεις αψεγάδιαστος ακόμα κι όταν βγάλεις το σακάκι σου.
Φτάσε στα Ακρα 
Η νέα καινοτομία είναι τα καλά παπούτσια, όπως τα wingtips, με αθλητικές σόλες. Ετσι συνδυάζεις την επίσημη εμφάνιση με  ξεκούραστο περπάτημα.

Επίσημη Ανεση
Βρες την ισορροπία ανάμεσα στο αυστηρό επαγγελματικό ντύσιμο και το άνετο καθημερινό στυλ. Συνδύασε το παντελόνι σου με πουκάμισο κι ένα μάλλινο μπουφάν ή ζακέτα. Το κλειδί είναι να εφαρμόζει σωστά πάνω σου.
Χρησιμοποίησε ευέλικτα επίπεδα 
Για casual ντύσιμο, φόρεσε πάνω από το T-shirt ένα jacket. Μπορείς όμως να το κάνεις πιο επίσημο αν το φορέσεις πάνω από πουκάμισο και γραβάτα.
Μεγάλες ιδέες 
Ακολούθησε αυτήν την αρχή: όσο μεγαλύτερα είναι τα καρό ή οι ρίγες σε ένα πουκάμισο τόσο πιο casual είναι.
Τέντωσε τα πόδια σου 
Υπάρχουν παντελόνια με ελαστικές ίνες, που τα κάνουν ιδανικά για μετακινήσεις και ταξίδια.
Φόρεσε τα σωστά 
Τα καστόρινα wingtips όχι μόνο ισορροπούν το μοντέρνο με το παραδοσιακό, αλλά να είσαι σίγουρος ότι είναι το ίδιο άνετα με τα αθλητικά παπούτσια που φοράς στο γυμναστήριο.
Μη σου ξεφύγει Λεπτό
Ενα κλασικό ρολόι από ανοξείδωτο ατσάλι κάνει το ντύσιμο να φαίνεται καλύτερο. Αν δεν έχεις τουλάχιστον ένα καλό, φρόντισε να αποκτήσεις. Η επένδυση αξίζει.
πηγή: menshealth.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου